Srbija do kraja juna otvara poglavlja 23 i 24

27.01.2016. 08:54 / Izvor: Tanjug
Srbija do kraja juna otvara poglavlja 23 i 24

Ministrica bez portfelja Srbije zadužena za europske integracije Jadranka Joksimović kazala je kako očekuje da će do kraja juna, tokom predsjedanja Nizozemske Europskom unijom, biti otvorena poglavlja 23 i 24.

Ministrica bez portfelja Srbije zadužena za europske integracije Jadranka Joksimović kazala je kako očekuje da će do kraja juna, tokom predsjedanja Nizozemske Europskom unijom, biti otvorena poglavlja 23 i 24, koja su, između ostalog, vezana za  vladavinu prava i reforme pravosuđa, javlja Tanjug.

Dodala je kako očekuje da će do kraja godine biti otvoreno i poglavlje 5 o javnim nabavkama i 20 o privrednoj i industrijskoj politici.

"Stalno govorimo o poglavljima 23 i 24, ona su vrlo važna jer se odnose na reforme, odnosno vladavinu prava, reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala ... Nadam se kako će Nizozemska biti zainteresirana da pomogne u promicanju činjenice da smo spremni da otvorimo ta poglavlja ", kazala  je ministrica.

Ministrica je poručila i kako uređen pravni sustav šalje poruku potencijalnim investitorima da je Srbija stabilna zemlja, a samim tim i atraktivnija za poslovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU