London pokušava jednom nogom izaći - a drugom ostati u EU

11.01.2017. 12:37 / Izvor: HRT
London pokušava jednom nogom izaći - a drugom ostati u EU

Posve je jasno kako London sada pokušava jednom nogom izaći, a drugom ostati u Europskoj uniji.

Kako se bliži rok za pokretanje izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, a prema najavama premijerke Therese May postupak će početi prije prvoga travnja, sve je očitija nervoza diljem Britanije. Ima li London uopće plan?

Posve je jasno kako London sada pokušava jednom nogom izaći, a drugom ostati u Europskoj uniji. Najjača karika ostatka Unije, Njemačka, šalje svoju poruku - Britanija, ako izađe - izlazi u cijelosti. Zbog višemjesečnog kolebanja i nedorečenosti u vezi s ovim pitanjem, ugledni Economist premijerku je satirički preimenovao u Theresu Maybe. (Tereza Možda).

Nekadašnji lider euroskeptičnog UKIP-a i najglasniji promotor Brexita Nigel Farage u svojoj radijskoj emisiji također je iskazao zabrinutost.

Za to vrijeme ministar vanjskih poslova, osebujni Boris Johnson, pri posjetu SAD-u putem Facebooka najavljuje zbližavanje starih partnera s obje strane Atlantika. Mi smo veliki zagovornici slobodne trgovine. I čujem da smo prvi u redu za dobivanje sjajnog trgovinskog sporazuma sa SAD-om, kazao je.

Zato TTIP, trgovinski sporazum između EU-a i SAD-a, Obamino čedo, nitko više ne spominje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU