Juncker zaplesao za govornicom i pozvao na ustanak protiv "glupih populista"

09.10.2018. 12:50 / Izvor: HINA
Juncker zaplesao za govornicom i pozvao na ustanak protiv 'glupih populista'

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u ponedjeljak je zaplesao za govornicom.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u ponedjeljak je zaplesao za govornicom kad je iz razglasa čuo glazbu, a njegov je glasnogovornik rekao da to nije bilo izrugivanje britanskoj premijerki Theresi May koja je prije nekoliko dana na konvenciju svoje Konzervativne stranke došla plesnim koracima uz taktove davnog hita grupe Abba “Dancing Queen”.

Zabrinut rastućim euroskepticizmom predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, okomio se u ponedjeljak na sve popularnije stranke nazvavši ih „glupim populistima“ protiv kojih je „potrebno ustati“.

"EU nisu Strasbourg ili Bruxelles već smo to svi mi. Građani žele da ih slušamo, među njima raste broj euroskeptika", rekao je Juncker u Bruxellesu gdje je počeo Europski tjedan regija i gradova, četverodnevna konferencija tijekom koje će 6.000 sudionika razmijeniti mišljenja o razvoju regija i gradova unutar EU-a.

Istaknuo je da je važno održati dijalog.

"Mi međutim, moramo razgovarati s njima jer euroskeptici i glupi populisti nisu jedno te isto. Treba napraviti razliku među njima te objasniti skeptičnim građanima što mi radimo“, rekao je predsjednik EK.

"Građani koji vole Europu, vole svoj zavičaj, običaje i različitost. Nema Europe bez nacija i teritorija. Nacije i EU idu ruku pod ruku. Ne želimo nadići nacije“, dodao je Juncker zabrinut", jačanjem desnih stranaka od Italije do Švedske.

"Moramo ustati i reći ‘Ne’ svim populizmima i nacionalizmima", istaknuo je sedam mjeseci uoči izbora za Europski parlament.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU