Donacija kompanije Oktal Pharma Klinici za očne bolesti UKCS-a

11.02.2015. 10:14 / Izvor: eKapija.ba
Donacija kompanije Oktal Pharma Klinici za očne bolesti UKCS-a
OTVORI GALERIJU

Kompanija Oktal Pharma d.o.o. uručila je Klinici za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS) vrijednu donaciju zahvaljujući kojoj je olakšan rad medicinskom osoblju.

Kompanija Oktal Pharma d.o.o. uručila je jučer Klinici za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS) vrijednu donaciju zahvaljujući kojoj je olakšan rad medicinskom osoblju, ali i poboljšana kvaliteta usluga pacijentima te klinike. 

Radi se o aparatu za fakoemulzifikaciju AMO WhiteStar Signatur posljednje generacije čija vrijednost iznosi 140.000 KM. Navedeni aparat je od izuzetnog značaja za liječenje pacijenata, te služi za ultrazvučne operacije mrene koje su do sada uspješno rađene na Klinici za očne bolesti, s već zastarjelom i istrošenom opremom. 

Ova značajna donacija omogućit će kontinuirani nastavak operativnih zahvata na prednjem očnom segmentu uključujući najsavremeniju mikroincizionu tehnologiju. 

"Oktal Pharma aktivno učestvuje u edukaciji i usavršavanju medicinskog osoblja u najsavremenijim operativnim zahvatima na oku, dajući direktnu podršku razvoju oftalmologije u UKCS-u i BiH, te smanjenju broja pacijenata upućenih na liječenje u inostranstvo, s obzirom na to da imamo vrlo kvalitetan i stručan kadar ", navodi se.  

Zahvaljujući donaciji Oktal Pharme u 2010. godini na Klinici za očne bolesti UKCS-a formiran je prvi "Wet lab" za učenje i trening ljekara na specijalizaciji i mladih oftalmologa. 

Zahvaljujući razumijevanju i brzom reagovanju menadžmenta UKCS-a donacija aparata za fakoemulzifikaciju WhiteStar Signatur AMO je uspješno realizirana - saopćila je Služba za odnose s javnošću UKCS-a. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi