U planu elektrifikacija pruge od Doboja preko Tuzle do Brčkog

09.03.2022. 07:29 / Izvor: Akta.ba
Brčko distrikt

Planirana su sredstva za početak aktivnosti oko elektrifikacije pruge od Doboja preko Tuzle do Brčkog.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić boravio je jučer u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, gdje je prisustvovao svečanoj akademiji upriličenoj povodom 22. godišnjice Brčko distrikta BiH. Tom prilikom je istakao da je Brčko distrikt primjer multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti.

"Brčko distrikt BiH može biti svjetionik svim ostalim u BiH. U Brčkom je mnogo više stvari koje povezuju građane od onih koje ih dijele. S druge strane Brčko je multimodalna, transportna tačka i kao takva je najveća u BiH, jer ima četiri varijante transporta koje svima trebaju – riječni, gasni, cestovni i željeznički. Federacija je već potpisala ugovor oko projektovanja autoceste, vrijedan 7,5 miliona KM, projektuje gasnu interkonekciju prema Županji i u ovogodišnjem prijedlogu budžeta, koji treba da bude usvojen sljedeće sedmice, planirana su sredstva za početak aktivnosti oko elektrifikacije pruge od Doboja preko Tuzle do Brčkog. Dakle, unatoč svim teškoćama koje je Brčko distrikt prevazilazio u zadnjih deset godina, mislimo da najbolje vrijeme za Brčko distrikt tek dolazi. U tom smislu Vlada Federacije BiH sigurno će biti dio rješenja", poručio je Novalić.

Na obilježavanju Dana Brčko distrikta BiH, u delegaciji Vlade Federacije BiH uz premijera Novalića, bili su i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i koordinator Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt BiH Alija Osmanbašić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije