ZNAČAJAN PROJEKAT

Kulturno sportski centar u Vogošći uskoro u novom ruhu

29.08.2023. 12:44 / Izvor: Akta.ba
vogošća

U pitanju je sufinansiranje projekta iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu u iznosu od 300.000 KM.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović su protekle sedmice potpisali Sporazum o dogradnji i nadziđivanju upravne zgrade Kulturno sportskog centra Vogošća – "Jasmin Isanović Žuti".

U pitanju je sufinansiranje projekta iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu u iznosu od 300.000 KM. Ukupan iznos koji je Ministarstvo kulture i sporta KS obezbijedilo za dogradnju centra u Vogošći sada iznosi 555.000 KM.

"Ponosan sam što sam dio ovog značajnog projekta za lokalnu zajednicu, ali i za Kanton Sarajevo. Kulturno sportski centar u Vogošći će dobiti novo ruho, a građani će dobiti nove kulturne i sportske sadržaje. U ime Vlade Kantona Sarajevo, i u ime resornog ministarstva mogu reći da ćemo biti bezrezervna podrška ovom, ali i svim drugim projektima koji se budu realizovali na području općine Vogošća", istakao je ministar Magoda.

CENTAR

Projektom dogradnje i nadziđivanja će se stvoriti prostor za multimedijalnu salu, IT Hub, te organizovanje različitih radionica i kurseva što će olakšati rad nevladinog sektora općine Vogošća, kao i svih građana.

"Vjerujem da će nakon izgradnje jedan ovakav savremeni prostor koristiti mladim ljudima iz cijele Vogošće, ali i šire, kako bi slobodno vrijeme iskoristili na kvalitetan i koristan način", rekao je načelnik Hasanović, zahvalivši se Vladi Kantona Sarajevo, kao i ministru Magodi na podršci koju pružaju u razvoju kulture i sporta u Vogošći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije