SVLAČIONICE, RECEPCIJA, HOLOVI...

Kreće sanacija prostorija Zetre - dvije firme isključene iz postupka javne nabavke

14.02.2024. 09:05 / Izvor: Akta.ba
ZETRA

Kantonalno javno preduzeće ZOI '84 uskoro bi trebalo krenuti u izvođenje radova sanacije unutrašnjih prostora Olimpijskog kompleksa Zetra.

Kantonalno javno preduzeće  ZOI '84 uskoro bi trebalo krenuti u izvođenje radova sanacije unutrašnjih prostora Olimpijskog kompleksa Zetra - faza I, saznaje Akta.ba.

Naime, objavili su tender u kojem traže firmu za izvođenje radova vrijednih 1.170.000,00 KM bez PDV-a.

"Predmet ove nabavke je adaptacija objekta na Olimpijskom kompleksu Zetra. Obuhvaćeni su preliminarni građevinski i zanatski radovi na adaptaciji objekta (ulaznih prostora sa recepcijom, svlačionica, sanitarnih čvorova i holova)", navedeno je u opisu predmeta javne nabavke.

SUKOB INTERESA

Kod ugovornog organa, firme Stratego d.o.o. i Maxima d.o.o. su isključene iz postupka javne nabavke zbog postojanja sukoba interesa, a sve u skladu sa članom 52. Zakona o javnim nabavkama.

Dalje je u tenderskoj dokumentaciji navedeno da je ponuđač obavezan da za izvođenje radova vrši redovno čišćenje objekta od otpada i odvozi na deponiju. Objekat prije predaje mora biti čist i sposoban za useljenje i korištenje. Navedeno čišćenje se odnosi na sve radove i posebno se ne plaća.

"Rok za izvršenje radova je devedeset kalendarskih radova počev od uvođenja ponuđača u posao", piše u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjećamo, krajem prošle godine objavljen je i tender za nabavku zaštitnog pokrivača za pod dvorane Zetra, a za ovaj posao kako saznaje Akta.ba izabrana je grupa ponuđača koju čine TOP SPORT DOO Bijeljina i MUSCULUS D.O.O. Beograd.

Pored ove dodjele, za sanaciju postojeće sportske elastične podne podloge u dvorani Zetra izabrana je firma SPORT NET INŽENJERING iz Širokog Brijega.

I iz Vlade KS ranije su najavljivali sanaciju i rekonstrukciju dvorane.

"Početkom novembra počinju radovi na jednom od najznačajnijih segmenata ovog projekta, a to je ugradnja novog sportskog poda kojim će se prvenstveno unaprijediti uslovi za treniranje i održavanje sportskih takmičenja. Planiran je i dio za atletsku stazu u zatvorenom prostoru, što će atletičarima olakšati treninge u toku zimskih mjeseci", izjavio je tada Kantonalni ministar privrede Zlatko Mijatović.

Kako je kazao Mijatović, cilj je učiniti Zetru konkurentnom i oživjeti ovaj olimpijski kompleks, kako inovativnim i jedinstvenim sadržajem, tako i s povećanjem broja posjetitelja.

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije