Calzedonia uskoro otvara pogon u Prijedoru i oko 1.500 radnih mjesta

01.03.2019. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Calzedonia uskoro otvara pogon u Prijedoru i oko 1.500 radnih mjesta

Ovo tekstilno preduzeće otkupilo je pomenuti objekat za svoju kćerku firmu "Bytres". 

U Gradskoj upravi Prijedor jučer je izvršena primopredaja objekta nekadašnjeg "Tropika" u Brezičanima, između ovog domaćeg trgovačkog lanca i italijanske "Calzedonie".

Ovo tekstilno preduzeće otkupilo je pomenuti objekat za svoju kćerku firmu "Bytres". 

Gradonačelnik Milenko Đaković je izrazio zadovoljstvo ovim činom , kojim su , kako je naglasio , stvoreni uslovi da italijanska " Calzedonia" krene sa poslovanjem u Prijedoru.

" Italijanska firma otkupila je ovaj prostor i najavila njegovu skoru rekonstrukciju u trening centar uz jednu proizvodnu liniju za šivenje i pletenje", potvrdio je Đaković.

On je istakao da su , pored toga, riješeni svi imovinsko-pravni odnosi kad je u pitanju zemljište na Aerodromskom naselju, gdje treba da se gradi proizvodna nova hala za "Calzedoniu".

"Dokumentacija u Italiji je završena. Čeka se da se aktivira u našem gradu. Početak radova očekuje se u maju ili junu ove godine. Nakon ove faze, mi ćemo potpisati ugovor o otkupu zemljišta za izgradnju hale na Aerodromskom naselju", poručio je Đaković.

Predstavnik "Calzedonia" Frančesko Rufoli rekao je da je ovim činom postavljen kamen-temeljac cijelog projekta u Prijedoru. 

"Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi, jer su u svakom trenutku bili tu za nas, kako bi nam pomogli u rješavanju svih birokratskih i tehničkih pitanja", rekao je Rufoli. 

Pogon u objektu "Tropika" kao trening centar za previh šezdesetak ranika trebalo bi da krene najkasnije u prvoj polovini aprila, najavio je Rufoli dodajući da će sa završetkom proizvodne hale na aerodrskom naselju u prvoj fazi "Calzedonia" zaposliti oko 700 radnika,a da se nakon toga može očekivati posao i do 1.500 ljudi.

Marin Čurčić, predstavnik "Tropika", zahvalio se gradonačelniku, jer je uspostavio kontakt između ove dvije kompanije. On je najavio da "Tropik", koji već zapošljava 150 radnika u gradu na Sani, planira širenje svog lanca u Prijedoru, što će značiti i nova radna mjesta. 
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije