Gacko dobija sportsku dvoranu od 2,8 miliona KM

30.10.2019. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Gacko dobija sportsku dvoranu od 2,8 miliona KM
OTVORI GALERIJU

Zemljani radovi na izgradnji sportske dvorane u Gacku su završeni.

Zemljani radovi na izgradnji sportske dvorane u Gacku su završeni. U toku je nasipanje tampona, a početkom novembra kreće se sa izlivanjem betonske podloge na koju će biti postavljeni montažni elementi, saopćeno je iz Opštine Gacko.

Svi elementi se rade u Gračanici u preduzeću "Širbegović", a u zavisnosti od vremenskih uslova, postavljanje kompletne montažne konstrukcije planirano je krajem decembra.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i civilnu zaštitu, Alekse Zelenovića, osim zemljanih radova dosta je urađeno na nasipanju i okolnom uređenju, gdje će nakon dizanja konstrukcije biti pripremljena podloga za parking, rasvjetu, protiv požarnu zaštitu i ostale prateće elemente definisane projektom.

Radovi se izvode po predviđenoj dinamici i ugovoru.

Izvođač radova je konzorcijum "Antikorozija" d.o.o. Gacko i "Širbegović inženjering" d.o.o. Gračanica, a ukupna vrijednost radova koje finansira Opština Gacko iznosi oko 2,8 miliona KM. 

Prema projektu, glavna namjena objekta je multidisciplinarna sportska dvorana sa pratećim prostorijama: garderoba, tuševi, sanitarije, prostorija za sudije, kancelarija, kafe bar, fitnes sala, poslovni prostor i prigodna prodaja. Sportska dvorana će ispunjavati uslove održavanja svih dvoranskih sportova (rukomet, košarka, odbojka, tenis) sa gledalištem od 834 sjedećih mjesta na tribinama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije