Gradski stadion Ilijaš dobija sportski centar, vrijednost projekta 1,3 mil. KM

15.09.2018. 10:01 / Izvor: Akta.ba

Lokacija postojećeg stadiona se nalazi u Općini Ilijaš, na parceli KČ 22, KO Ilijaš Grad.

Općina Ilijaš objavila je javni poziv za odabir izvođača radova na izgradnji sportskog centra Ilijaš - Gradski stadion I faza izgradnje za period 2018-2020. godina, saznaje Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma prve faze bez PDV-a je 1.330.000,00 KM.

Lokacija postojećeg stadiona se nalazi u Općini Ilijaš, na parceli KČ 22, KO Ilijaš Grad. Predmetni objekat  je  sportsko rekreacijske  namjene,  sa  poslovnim  prostorima,  te  sa  stadionom čini  jedinstvenu  cjelinu.

Objekat  je  projektovan  kao  kombinacija  prefabrikovanih  betonskih  konstruktivnih  elemenata  uprostoru tribina, te klasične gradnje skeletnim sistemom u pratećim prostorima. Objekat će imti četiri etaže (sutern, prizemlje, sprat i galeriju), koji će biti povezani dvokrakim stepeništem u centralno dijelu objekta.

Suteren se nalazi na koti – 5,61 u odnosu na ulaz objekta. U suterenu će se nalati garaža za devet vozila u koju  se silazi rampom, skladišni i servisni prostori, kancelarije, te svlačionice sa sanitarnim čvorovima i pratećim  prostorijama.

Dva dodatna parking mjesta planirana su na paltou ispred ulaza u garažu. Orjentacija objekta prati orjentaciju stadion, te je dužim stranicama orjentisan prema istoku i zapadu sa manjim  otklonom. Dispoziciono rješenje objekta prilagođeno je namjeni, te prati poziciju tribina uz stadion, kako je  definirano u Idejnom rješenju.  

Objektu će biti omogućen pješački i motorni pristup. Pješački pristup objektu je putem dva ulaza za posjetioce sa istočne, te službenim ulazom sa južne strane objekta na nivou suterena. Dodatni pješački pristup  planiran je u vidu ulaza za sudije i nalazi se na koti suterena na južnoj strani objekta. Motorni pristup planiran  je sa južne strane na koti suterena.

Javni poziv otvoren je do 5.10.2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije