Grand Hotel Neum na ljeto dobija kongresnu dvoranu i panoramski bazen

22.02.2018. 12:49 / Izvor: Akta.ba
Grand Hotel Neum na ljeto dobija kongresnu dvoranu i panoramski bazen

U toku su radovi na izgradnji jedne multifunkcionalne dvorane, koja će imati kapacitet za 1000 osoba.

"U toku su radovi na izgradnji jedne multifunkcionalne dvorane, koja će imati kapacitet za 1000 osoba. Pored toga grade se i dvije manje pomoćne dvorane, jedna sa 150 mjesta, a druga sa 250 mjesta", za Akta.ba je kazao Anto Konjevod, direktor Grand Hotela Neum u Neumu.

Konjevod kaže da su u pitanju multifunkcionalne dvorane planirane za održavanje seminara, kongresa, raznih druženja, svadbi, koncertata, te mnogih drugih dešavanja.

"Ovo će u potpunosti kompletirati našu ponudu i sadržaj koji nudimo. Do sada imamo kongresnu dvoranu manjih kapaciteta, te se zbog toga ukazala potreba za jačom i većom dvoranom, sa kompletnijim sadržajem, tako da smo se opredijelili za izgradnju jedne ovakve dvorane", dodao je Konjevod.

Radovi su već krenuli, a očekuju da će negdje do ljetne sezone završiti pojedine dijelove ove izgradnje.Također, na vrhu te dvorane se gradi panoramski bazen, cca 300 metara kvadratnih.

"To je bazen na krovu hotela, u postojećoj razini sadašnjeg krova hotela, tako da će negdje ukupno biti oko tri hiljade metara sunčilišta. Bazen će imati razne hidromasažene sadržaje, sa dječijim bazenima, dakle sadržat će sve što je uobičajno za današnje bazene", istakao je Konjevod.

 

Uskoro u 2018. - Kongresna sala za 1000 osoba + panoramski bazen na vrhu hotela Coming in 2018. - Congress hall capacity 1000 persons + panorama pool on the roof of hotel

Posted by GRAND HOTEL NEUM on Tuesday, January 23, 2018

 

Izgradnja bazena je također u toku, radovi se istovremeno odvijaju, obzirom da je bazen na krovu pomenute kongresne dvorane.

"Panoramski bazen planiramo završiti i otvoriti za ovu sezonu, najkasnije do augusta", rekao je Konjevod.

Što se tiče izvođača radona, Konjovod napominje da je tu više izvođača radova iz BiH, te je uglavnom sve domaća radna snaga. Još uvijek ne znaju procijenjenu vrijednost investicija, ali će za koji mjesec imati i te informacije.

"Tek pred kraj radova znat će se koliko je konačno uloženo i kolika je vrijednost tih radova. Jedan dio radova je već ugovoren, drugi dio se ugovara. Za opremu se još dogovaramo, tražimo ponudu, pa ćemo izabrati one najpovoljnije dobavljače opreme za ovaj dio objekta", poručio je Konjevod.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije