Otvara se stečajni postupak u Komercijalnoj banci Tuzla

03.12.2019. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Otvara se stečajni postupak u Komercijalnoj banci Tuzla

ikvidacioni upravnik Komercijalne banke d.d. Tuzla je dužan nakon prijema ove odluke nastaviti sa radom i obavljanjem dužnosti.

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog likvidacionog upravnika Komercijalne banke d.d. Tuzla u likvidaciji, donijela je Odluku o podnošenju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad Komercijalnom bankom d.d. Tuzla u likvidaciji.

Razmatrajuću prijedlog likvidacionog upravnika utvrđeno je da su ispunjeni uslovi za pokretanje prijedloga za otvaranje stečajnog postupka definisani odredbama Zakona o bankama Federacije BiH i Zakona o stečajnom postupku Federacije BiH.

"Likvidacioni upravnik Komercijalne banke d.d. Tuzla je dužan nakon prijema ove odluke nastaviti sa radom i obavljanjem dužnosti u banci do imenovanja stečajnog upravnika", navedeno je u Odluci

Uvažavajući činjenicu da je Banci prilikom pokretanja likvidacionog postupka oduzeta dozvola za rad, odredbe člana 232. stav (2) Zakona o bankama, koji predviđa obavezu Agencije da uz Odluku o podnošenju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka navede posljedice iz člana 231. Zakona o bankama, utvrđeno je da isto nije primjenjivo u konkretnom slučaju, imajući u vidu da su navedene posljedice već nastupile otvaranjem likvidacionog postupka i oduzimanjem dozvole Banci za rad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije