Vlasnik firme Komerc mali spreman dati tri miliona za Alpos

16.04.2013. 09:30 / Izvor: Nezavisne novine
Vlasnik firme Komerc mali spreman dati tri miliona za Alpos

Drago Malinović, vlasnik prnjavorske firme "Komerc mali", zainteresovan je za kupovinu Fabrike cijevi "Alpos" iz Prnjavora, ali, kako kaže, nema sa kim da razgovara o toj temi.

Drago Malinović, vlasnik prnjavorske firme "Komerc mali", zainteresovan je za kupovinu Fabrike cijevi "Alpos" iz Prnjavora, ali, kako kaže, nema sa kim da razgovara o toj temi.

"Zainteresovan jesam. Meni pare nisu problem i ja imam novac, ali nemam sa kim da razgovaram, jer se stalno opstruiše. Nemam ozbiljnog sagovornika i svi se prave pametni i mudruju. Čini mi se da nikome nije stalo da se to pokrene", kazao je Malinović.

On ističe da je spreman odmah fabriku platiti tri miliona KM, uložiti novac u pokretanje proizvodnje i vratiti radnike na posao.

Prema nezvaničnim informacijama, pored tri miliona KM u fabriku će za pokretanje proizvodnje i repromaterijal biti potrebno još oko četiri miliona KM.

Na pitanje da li će učestvovati na licitaciji koja je zakazana za 22. april, Malinović kaže da mu ne pada na pamet, jer je "ponuđena cijena previsoka za fabriku u onakvom stanju".

"Radili smo kalkulacije i za fabriku se može dati najviše tri miliona KM, jer toliko vrijedi, a sve ostalo je šuplja priča", kaže Malionović.

Inače, 22. aprila treba da bude održana četvrta licitacija za prodaju Fabrike cijevi "Alpos", a kako je definisano cijena ne smije biti niža od 4,8 miliona.

Vrijednost fabrike procijenjena je na oko 17 miliona KM, dok su potraživanja povjerilaca oko 36 miliona KM.

Fabrika vrijedi najviše tri miliona, kaže Malinović

Aleksa Nježić, stečajni upravnik u Fabrici cijevi "Alpos" iz Prnjavora, kaže da je čuo da se "Komerc mali" raspituje o kupovini i da je sa inženjerima iz te firme vodio neke razgovore.

"Nisam sa njim razgovarao na tu temu, a i nije moje da o tome pregovaram. Fabrika je na licitaciji i jasno je definisano ispod koliko ne može biti prodana. Ukoliko ne bude prodana ni na četvrtoj licitaciji, Skupština povjerilaca će odlučiti da li će ta cijena biti snižena ili neće", kazao je Nježić.

U bivšem sindikatu radnika "Alposa" kažu da nije bitno ko će ih kupiti, već da se vrate na svoja radna mjesta.

Podsjećanja radi, Fabriku cijevi iz Prnjavora kupio je slovenački "Alpos", koji je, kako smo ranije objavili, iz te firme izvukao milione KM, nakon čega je zatražio stečaj. Takođe, Slovenci su kao investiciju prikazali staro gvožđe, odnosno mašine stare više od 30 godina koje su praktično neupotrebljive.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije