Prijedor zainteresovan za kupovinu Ribnjaka "Saničani"

13.12.2022. 13:03 / Izvor: SRNA
ribnjak

Grad Prijedor zainteresovan je za kupovinu Ribnjaka "Saničani" koji je u stečaju, a konačna odluka biće donesena po okončanju imovinsko-pravnih predmeta.

Grad Prijedor zainteresovan je za kupovinu Ribnjaka “Saničani” koji je u stečaju, a konačna odluka biće donesena po okončanju imovinsko-pravnih predmeta, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Predstavnici grada Prijedora u nekoliko navrata vodili su razgovore sa resornim ministarstvom o mogućnostima i načinu kupovine ribnjaka.

“U nedavnom razgovoru gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora sa stečajnim upravnikom i pravobraniocem došlo se do saznanja da je dio parcela i bazena ribnjaka u sporu zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Kako je gradu u interesu da ribnjak kupi kao jedinstvenu cjelinu, stav je da se sačeka okončanje svih spornih predmeta, te da se nakon toga donese konačna odluka”, rekli su u Gradskoj upravi.

Oni su naveli da je grad Prijedor opredijeljen da Ribnjak “Saničani” bude stavljen u funkciju jer ima tradiciju, kapacitete i resurse.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije