Prodaje se imovina firme Bosnaplod d.d. u stečaju

09.09.2014. 12:30 / Izvor: eKapija.ba
Prodaje se imovina firme Bosnaplod d.d. u stečaju

Bosnaplod d.d. u stečaju objavila je javni poziv za prodaju zemljišta, građevinskih objekta, opreme, inventara te imovine u naselju Šatorovići i Maoči i pripadajućih prava (korišćenje zasada voća: višnje i jabuke).

Bosnaplod d.d. u stečaju objavila je javni poziv za prodaju zemljišta, građevinskih objekta, opreme, inventara te imovine u naselju Šatorovići i Maoči i pripadajućih prava (korišćenje zasada voća: višnje i jabuke), saznaje eKapija.ba.

Riječ je o licitaciji za prodaju stečajnog dužnika, čija je imovina procjenjena na 29.739.927,60 KM.

Tako da je cijena zemljišta, građevinskih objekata, opreme i inventara u industrijskom krugu 27.090.632,60 KM. Na to dolazi i imovina na lokalitetu Šatorovića od 91.095,00 KM, hladnjača u Modriči u iznosu od 31.000,00 KM, te vrijednosti dugogodišnjeg zasada od 2.527.200,00 KM. Pored toga kupac ima pravo na korištenje zasada voća (višnje i jabuke) na površini od 127 ha.

Početna prodajna cijena iznosi 10 miliona KM.

Kupac je obavezan kupovnu cijenu isplatiti u roku koji ne može biti duži od 30 dana od kupovine na javnom nadmetanju.

Nakon izvršene uplate u cjelini postignute kupoprodajne cijene, slijedi zaključivanje ugovora o kupoprodaji.

Kupac je obavezan da nastavi sa radom i obavljanjem osnovne registrovane djelatnosti DD Bosnaplod u stečaju, da je proširuje i dopunjava prema svojim potrebama i mogućnostima u narednih pet godina od dana ulaska u posjed. Također obavezan je da preuzimanjem pravnog lica (ulaskom u posjed) preuzima i zalihe repromaterijala, gotovih proizvoda, ambalaže i sitnog inventara koje ne ulaze u vrijednost stečajne mase po knjigovodstvenim vrijednostima.

Pored toga kupac preuzima obavezu da obezbijedi dvije adekvatne prostorije i korištenje opreme za smještaj arhive i za rad stečajnog upravnika za period od 12 mjeseci. Na kraju, obavezan da plati sve poreske obaveze i troškove za kupovinu i prenos imovine u posjed i vlasništvo.

Licitacija je zakazana za 18.09.2014. godine sa početkom u 12,00 časova u prostorijama DD Bosnaploda u stečaju Brčko distrikta BiH, ulica Bijeijinska broj 64.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije