Vlada HBŽ pokreće stečajni postupak u Rudnicima ugljena Tušnica

01.12.2016. 10:05 / Izvor: Fena
Vlada HBŽ pokreće stečajni postupak u Rudnicima ugljena Tušnica

Ukupni ostvareni prihodi i primici veći su za 11,24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vlada Hercegbosanske županije, na jučer održanoj sjednici, podržala je izvješće o izvršenju županijskog proračuna za prvih devet mjeseci 2016. godine.

U tom razdoblju ukupni primici i prihodi iznosili su 50,2 milijuna maraka, dok su rashodi iznosili 44,8 milijuna maraka.

Ukupni ostvareni prihodi i primici veći su za 11,24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su rashodi i izdaci veći za 1,52 posto, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada je podržala te u skupštinsku proceduru uputila rebalans plana prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2016. godinu, prema kojem ukupni prihodi i primici Zavoda iznose 27,7 milijuna maraka.

Ukupni rashodi i izdaci te zdravstvene ustanove istovjetni su ukupnim prihodima i primicima.

Nakon razmatranja informacije o stanju u Rudnicima ugljena Tušnica, Vlada je zadužila Ministarstvo gospodarstva da za sljedeću sjednicu Vlade HBŽ-a pripremi odluku o pokretanju stečaja u tom poduzeću.

Razmatran je i prijedlog financijskog plana Županijskog zavoda za upošljavanje za 2017. godinu. Zaključeno je da se financijski plan Zavoda za sljedeću godinu dopuni sukladno raspravi na jučerašnjoj sjednici te će se ponovno naći na sjednici Vlade HBŽ-a.

Vlada je usvojila Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Potpore zdravstvenim institucijama". Tom odlukom bit će 700 000 maraka bit transferirano Županijsko bolnici dr. fra Mihovil Sučić Livno, domovima zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.

Vlada je donijela i odluku o odobravanju 370 000 Domu zdravlja Drvar radi izvršenja sudske presude na ime duga za električnu energiju Javnom poduzeću Elektroprivreda HZ HB Mostar.

Donesena je i Odluka o imenovanju članova Policijskog odbora MUP-a Hercegbosanske županije, a razmatrana je i Informacija u svezi s upitnikom Europske komisije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije