Razvrstavanje zemljišta novi plan prodaje "Konjuha"

24.02.2018. 09:20 / Izvor: Fena
Razvrstavanje zemljišta novi plan prodaje 'Konjuha'

Stečajni upravnik smatra da će se fabrika tako lakše prodati.

Novi plan za prodaju fabrike namještaja "Konjuh" u Živinicama podrazumijeva cijepanje 59 duluma zemljšta, na proizvodni dio i na građevinsko zemljište.

Stečajni upravnik smatra da će se fabrika tako lakše prodati.

Ističe da je kupaca bilo, ali da odustanu zbog previsoke cijene. Podnijet je zahtjev nadležnoj službi za imovinsko - pravne poslove Općine Živinice. Urađeni su snimci s prijedlogom cijepanja zemljšta.

"Međutim, nailazimo na poteškoće. Nisu nas odbili rješenjem, nego su nas obavijetili da ne mogu zbog prostornog plana", kazao je stečajni upravnik Fabrike namještaja "Konjuh" Živinice Hajrudin Kunalić.

Na narednoj, četvrtoj prodaji, koja je zakazana za 19. mart cijena je za deset posto manja od prvobitno procijenjene vrijednosti "Konjuha", te sad iznosi nešto više od 47 miliona KM.

"Cijena koja će se postići prodajom niža je od obaveza, one su oko 52 miliona, ali upravo idemo cijepanje u tom pravcu", rekao je Kunalić te dodao da se prodajom može povezati ljudima staž.

Uvezivanjem staža, smatra Kunalić, mirnije bi se moglo pregovarati oko prodaje proizvodnog dijela "Konjuha" u kojem trenutno proizvodnju održava 30-tak radnika.

Minimum rada na životu drži ovu fabriku sa tradicijom u proizvodnji namještaja koja traje skoro 100 godina, jer je i želja stečajnog upravnika da "Konjuh" nastavi sa proizvodnjom kancelarijskog i trpezarijskog namještaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije