Investitor objekta u Gandijevoj: Zgrada pokriva 16, a ne 30 parking mjesta

05.06.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Investitor objekta u Gandijevoj: Zgrada pokriva 16, a ne 30 parking mjesta

Investitor NPL d.o.o. Istočno Sarajevo postavio je tablu s obaveznim podacima o građenju sporne zgrade u Gandijevoj ulici na Dobrinji.

Investitor NPL Project d.o.o. Istočno Sarajevo postavio je tablu s obaveznim podacima o građenju sporne zgrade u Gandijevoj ulici na Dobrinji.

Izvođač radova je EHTA-R d.o.o. Derventa, dok je projektant NVB Family d.o.o. Derventa. 

Završetak radova je planiran do 31. decembra 2021. godine

"Izgradnja zgrade je već počela. Pripremni radovi su u toku, rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Zgrada se sastoji od suterana, etaže i osam spratova. Suteren je zatvoreni parking, na osnovnoj etaži će biti smješteni poslovni prostori, dok će na osam spratova biti 80 stanova", kazali su iz firme NPL za Akta.ba portal.

Inače, stanovnici Gandijeve ulice u sarajevskom naselju Dobrinja od petka dežuraju na parking. Poručuju da neće mirno gledati izgradnju zgrade na liniji između dva entiteta, koja je zagradila i tridesetak parking mjesta koje koriste stanovnici ove ulice.

Na pitanje kako planiraju riješiti ovaj problem, investitor kaže da zgrada pokriva 16 parking mjesta, a ne 30. 

"Zgrada će imati 60 parking mjesta koja će biti dostupna kupcima parking mjesta. Pored toga, oko zgrade će biti izgrađen parking koji će biti slobodna, javna površina, dostupna svim građanima za parkiranje", poručuje investitor.

Kako je ranije potvrđeno za naš portal, građevinsku dozvolu za gradnju izdala je Opština Istočna Ilidža. Kako su kazali, međuentitetska linija razgraničenje na ovom dijelu Dobrinje je definisana arbitražnom odlukom sudije Diarmuid Sheridana iz 2001. godine.

Po toj odluci, navedeni dio parkinga je pripao Republici Srpskoj, odnosno u sastavu je opštine Istočna Ilidža.

S.B.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije