Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

08.02.2019. 13:21 / Izvor: Akta.ba

Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone.

Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone.

Investitor projekta vrijednog oko 30 miliona KM je Capital Holding d.o.o. Sarajevo koji iza sebe ima nekoliko realiziranih investicija poput poslovnog objekta Capital Tower, bivši PC Kumrovec na Čengić Vili, te Poslovni centar Liva Business Center – bivši centar A3 na Alipašinom polju.

Osnivač i vlasnik je Abdulah Mehdi, porijeklom Sirijac koji od svoje desete godine živi u Abu Dhabiju. Radi se o biznismenu koji radi u Kanadi, Danskoj, UAE, Italiji, u kojima ima fabrike i nekoliko hiljada radnika.

U realizaciji projekta učestvuje i sarajevska Agencija PIN, koja obavlja upravljanje pomenutim poslovnim objektima.

"Poduzete su sve administrativno-pravne radnje koje su bile neophodne vezano za urbanističke i druge dozvole za početne iskope. Trenutno radimo na usaglašavanju u kojem tačno momentu na proljeće i u kojem kapacitetu ćemo započeti radove", navode iz Agencije PIN.

Glavni projekt hotela Cone uradila je firma za projektovanje, inžinjering i trgovinu Argentaria.

Prema projektu, hotel će imati 77 apartmana, 3 studija i 80 spavaćih soba. Isto tako, u okviru kompleksa trebao bi se naći unutrašnji i vanjski parking te bazen, saune i druge welness usluge. 

"Izgradnjom hotela Cone sigurno će biti obogaćena turistička ponuda u glavnom gradu BiH, posebno kada je riječ o planinskom turizmu", dodali su iz Agencije PIN.

Prema najavama, hotel bi trebao biti izgrađen najkasnije do proljeća 2021. godine kada bi trebalo biti i svečano otvorenje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije