Neizvjesna gradnja modernog outlet centra

29.08.2017. 08:12 / Izvor: Oslobođenje
Neizvjesna gradnja modernog outlet centra

Realizacija projekta bila bi značajna za Ilijaš jer bi to značilo zapošljavanje oko 200 stanovnika.

Još nije poznato kada će početi izgradnja najvećeg outlet centra u Ilijašu. Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kaže da je projekat u zastoju, jer investitor, kuvajtska firma MAKSAB d.o.o. Sarajevo, nije pripremio projektnu dokumentaciju koja je preduslov za izdavanje građevinske dozvole.

"Projekat je u potpunom zastoju. Po ovom pitanju ništa se ne dešava, jer nisu stvoreni uslovi da se dođe u fazu dodjeljivanja građevinskih dozvola. Imali smo jedan kontakt s njima, rečeno nam je da projekat ide, da se finansijska konstrukcija zaokružuje, a ja moram priznati da pomalo gubim nadu. Ostaje da se vidi hoće li ili neće doći do investiranja. Teško je sada bilo šta prognozirati", kazao je Fazlić.

Načelnik Fazlić smatra da bi realizacija ovog projekta itekako bila značajna za Ilijaš, naročito jer bi to značilo zapošljavanje oko 200 stanovnika ove općine.

Zamišljeno je da se u mjesnoj zajednici Ljubinići na 57.000 kvadratnih metara izgradi centar sa 97 trgovačkih objekata koji bi sadržavali mnoge svjetske brendove po veoma konkurentnim cijenama, te bi u okviru centra bila izgrađena 63 stambena objekta. Investitor je planirao uložiti oko 10 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije