Grad Sarajevo nudi ugostiteljima zakup prostora na Bistričkoj stanici

14.04.2022. 13:06 / Izvor: Akta.ba
bistrička stanica

Grad Sarajevo raspisao je javni poziv za prikupljanje prijava za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željezničke stanice Bistrik.

Grad Sarajevo raspisao je javni poziv za prikupljanje prijava za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željezničke stanice Bistrik.

U ponudi je unutrašnji prostor površine 300 metara kvadratnih i vanjski prostor od 52 kvadrata.

"Prostor namijenjen za ugostiteljstvo (restoran i caffe sa baštom), a početna, minimalna, cijena zakupa iznosi 4.892 KM mjesečno bez uračunatog PDV-a", navodi se u pozivu.

Prostor (enterijer i vanjsko uređenje) se, obzirom da se radi o nacionalnom spomeniku, tematski mora povezati sa historijskim periodom izgradnje i korištenja objekta kako bi se posjetiocima prezentirao što autentičniji prikaz sveukupnog života građana Sarajeva na prelazu iz XIX u XX vijek. Prijedlog uređenja odabranog ponuđača mora biti dostavljen u formi idejnog projekta sa tehničkim opisom i grafičkim nacrtima, kao i 3D vizualizacijom, u printanoj i elektronskoj formi i isti mora biti prihvaćen od strane zakupodavca.

Zakupodavac će imenovati posebnu komisiju koju čine stručna lica koja će ocijeniti prihvatljivost prijedloga.Građevinske i zanatske intervencije, u objektu i izvan istog, se ne mogu obavljati bez prethodne  saglasnosti vlasnika objekta.

Zelene površine oko objekta se ne smiju uzurpirati.

Javno otvaranje ponuda izvršit će 25.05.2022. godine u 11:00 sati u prostorijama Grada Sarajeva u ulici Ćemaluša broj 9/III.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju sva pravna i fizička lica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije