Luksuzno opremljeni apartmani

Na Ponijerima otvorena renovirana Eko kuća

31.12.2022. 10:02 / Izvor: Federalna.ba
eko kuća

Na planini Ponijeri kod Kaknja, jedinom skijalištu u Zeničko-dobojskom kantonu, otvorena Eko kuća.

Na planini Ponijeri kod Kaknja, jedinom skijalištu u Zeničko-dobojskom kantonu, otvorena Eko kuća. Sredstva za adaptaciju i renoviranje izdvojili su Općina Kakanj i Kantonalna vlada. Od sada je na Ponijerima, osim skijanja i nedirnute prirode, po čemu su već prepoznatljivi, moguće uživati uz bogatu gastronomsku ponudu.

Eko kuća Ponijeri nudi osam luksuzno opremljenih apartmana. U novootvorenom restoranu prisutni mogu uživati uz bogatu gastronomsku ponudu.

“U prvoj fazi smo renovirali restoranski dio, u drugoj adaptirali apartmane. Imamo osam apartmana, na raspolaganju nam je 25-26 ležajeva. U sklopu te usluge imat ćemo mogućnosti pružiti i restoranski usluge zajedno s našim partnerom”, navodi Mirza Mušija, direktor JU KSC Kakanj.

Eko kuću će moći koristiti sportski klubovi, članovi GSS-a, planinarskog društva, ali i ostali ljubitelji prirode.

“Ostaje tu još jedan veliki projekat za sljedeću godinu - instaliranje novog ski lifta kao i asfaltiranje saobraćajnice kroz Ponijere”, istakao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj (SDA).

Sve to su preduslovi da narednih godina jedino skijalište u ZDK-u Ponijeri budu privlačna turistička destinacija, ne samo stanovnicima Kaknja nego i drugih gradova koji žele pobjeći na čist planinski zrak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije