Za 6,7 miliona

Prodata zaplijenjena imovina firme iz Gračanice

20.01.2023. 12:34 / Izvor: Akta.ba
olimp

Prodate su nekretnine i pokretne stvari - mašine.

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Tuzla je izvršio direktnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika "Olimp" d.d. Gračanica, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Cijena za koju je prodata imovina poreznog obveznika - dužnika "Olimp" d.d. Gračanica iznosi 6.700.000 KM.

Navedeni iznos kupac je u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatio na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika - dužnika "Olimp" d.d. Gračanica.

Prodate su nekretnine i pokretne stvari - mašine.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se dužne obaveze po osnovu javnih prihoda naplate. Međutim, kako navode, u postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, odnosno praksa je pokazala da za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

Ako se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti.

"Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu", saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije