Općina odlučila

Duhanska stanica u Grudama ipak ide na prodaju

10.03.2023. 10:48 / Izvor: Akta.ba
duhanska stanica

Općinsko vijeće Grude je na 16. sjednici od 7. marta 2023. godine donijelo odluku o prodaji zgrade "Duhanske stanice" putem javnog nadmetanja - licitacije, saznaje Akta.ba.

Općinsko vijeće Grude je na 16. sjednici od 7. marta 2023. godine donijelo odluku o prodaji zgrade "Duhanske stanice" putem javnog nadmetanja - licitacije, saznaje Akta.ba.

"Predmet prodaje je poslovni objekt "Duhanska stanica Grude" površine 1.420 m2 i pripadajuće dvorište površine 2.076 m2 upisano u posjedovni listi broj: 160 za k.o. Grude-grad i z.k, uložak broj: 2.890 za k.o. Grude-grad kao vlasništvo i posjed općine Grude s djelom 1/1", navedeno u odluci.

Početna tržišna cijena građevine bit će određena procjenom ovlaštenog sudskog vještaka, a prodaju nekretnine izvršit će Povjerenstvo za provedbu postupka prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije, sukladno odredbama Odluke o postupku, načinima i uvjetu raspolaganja nekretninama u vlasništvu općine Grude.

duhanska stanica

Podsjećamo, 2021. godine Općina je najavila da će prostorije ruševne zgrade pretvoriti u Poslovni centar Grude.

Načelnik Općine, Ljubo Grizelj je tada izjavio kako su ozbiljne namjere iskazala tri komercijalna investitora, kao i tri do četiri poslovna-javna.

"Jedan dio zgrade bi zadržali za općinske potrebe, odnosno jedan kat. Razmišlja se o ideji smještanja Glazbene škole, koja je sad u neadekvatnim uvjetima i uređenju koncertne dvorane. Također, želimo dio posvetiti i značaju duhana u Grudama na način da planiramo urediti jedan atrij gdje bi bile stare fotografije, dokumenti iz tog vremena i slično", istaknuo je tada Grizelj.

Sve je bilo zamišljeno kao jedan "produženi" Gradski trg od zgrade Općine do Gradske knjižnice, odnosno buduće Galerije, povezan šetnicama, gradskim stubištem.

Prošle godine je također završeno i uklanjanje medicinskog otpada iz prostorija zgrade Duhanske stanice, koji je u istima ostao nakon prestanka rada Ratne bolnice u Grudama.

Čišćenje medicinskog otpada predstavljalo je zadnju fazu u čišćenju objekta Duhanske stanice, te temelj da se pristupi projektnom planiranju novih sadržaja unutar iste.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije