Suzbijanje sive zone

U Banjaluci u porastu broj zahtjeva za registraciju usluge "Stan na dan"

04.05.2023. 08:02 / Izvor: Nezavisne novine
Stan na dan

Rukovodstvo Turističke organizacije grada Banjaluka informislao je jučer ministra trgovine i turizma RS Denisa Šulića da je u proteklim sedmicama došlo do rasta broja zahtjeva.

Rukovodstvo Turističke organizacije grada Banjaluka informislao je jučer ministra trgovine i turizma Republike Srpske Denisa Šulića da je u proteklim sedmicama došlo do rasta broja zahtjeva za registraciju pružanja usluge "stan na dan", te da je samo u proteklih 15 dana ta organizacija zaprimila 35 novih zahtjeva.

Šulić je sa direktorom Turističke organizacije Banjaluka Draganom Vukliš i rukovodiocem Odjeljenja za turizam, ekonomsku, informativnu i promotivnu djelatnost Suzanom Šalić razgovarao o zajedničkim aktivnostima na suzbijanju sive zone u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. 

Sagovornici su se usaglasili da je ovo jedan od rezultata aktivnosti nadležnih institucija u borbi protiv sive zone u ovoj oblasti, te su zajednički još jednom apelovali na pružaoce usluga smještaja da registruju svoju djelatnost pravovremeno, kako bi izbjegli kazne inspekcijskih organa čije će kontrole biti nastavljene i u narednom periodu.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima unapređenja saradnje i realizaciji zajedničkih projekata, te boljoj promociji i rastu broja posjeta gradu na Vrbasu.

Tema sastanka bile su i najavljene manifestacije za predstojeću ljetnu sezonu i očekivanja o posjećenosti kako ovih događaja, tako i boravku posjetilaca u Banjaluci i njihovom upućivanju na turističku ponudu grada i okoline.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije