Drugi hotel u sastavu grupacije

Makarski hotel Park od sada u vlasništvu Mepas grupe iz Širokog Brijega

05.05.2023. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Mepas grup

Već duže od mjesec dana hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije.

Već duže od mjesec dana hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije.

Prvi je, inače, luksuzni hotel u Mostaru. Menadžerske pozicije u makarskom Parku pripale su Klari i Maji Grbešić, te Luciji Mikulić, inače kćerima prošle godine preminulog Mirka Grbešića, osnivača grupacije u čijem su vlasništvu i Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur, piše makarska-danas.com.

Zanimljivo je da su u sudskom registru sve tri sestre upisane kao direktorice te su samim time ravnopravne u operativnoj upravljačkoj poziciji. Njihova braća Ivan i Filip su pak preuzeli uprave i nadzorne odbore u tvrtkama Kandit, Saponia, Koestlin i Brodomerkur.

Do izjava novih vlasnika za koje je karakteristična medijska samozatajnost nismo za sada uspjeli doći, ali nam je donedavni vlasnik Tonči Kurilj Jabuka prokomentirao novu akviziciju Mepas grupe i njegova izlaska iz turističke branše.

"Bio sam 15 godina vlasnik Parka, preuzeo sam ga da bih pokrio neke dugove od partnera, ali sad izlazim, vraćam se svojem poslu, a to je građevina. Što se tiče hotela Park, on ima uhodanu priču, samo treba nastaviti “voziti” dalje, a novi vlasnici su jedna dobra obitelj koja ozbiljno radi posao. Sestre Grbešić i Mikulić koje su u upravi su mlade i perspektivne i ovo je za Makarsku jedna dobra priča. Što se tiče radnika, sve je isto, ništa se ne mijenja…Kako sam rekao, Park je uhodana priča, a glavni problem ne samo kod nas nego u cijeloj Hrvatskoj i u svim branšama je nedostatak radne snage", kazao je Jabuka.

O ovoj akviziciji brujalo se još od početka godine, prije dva mjeseca kontaktirali i Kurilja koji nam je tom prilikom demantirao prodaju. "Nije ništa realizirano, pustite makarske priče", kazao je tad Jabuka.

"Nisam tad ni mogao izaći s time jer je njihov revizor imao neke uvjete i najprije smo morali sve to riješiti", kaže Kurilj.

Neki dan je na hotelu promijenjena dizalica topline, a najesen se planira preurediti nešto u unutrašnjosti hotela, ali ništa veliko, najavio je donedavni vlasnik hotela Park.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije