Sazvana skupština dioničara

Miškovićeva sarajevska firma bez prihoda, čeka se odluka o pokriću gubitka

13.05.2023. 10:30 / Izvor: Akta.ba
mišković

Kompanija u vlasništvu srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića Standard Nekretnine d.d. Sarajevo održat će redovnu skupštinu dioničara u Sarajevu.

Kompanija u vlasništvu srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića Standard Nekretnine d.d. Sarajevo održat će redovnu skupštinu dioničara u Sarajevu., javlja Akta.ba.

Nadzorni odbor kompanije sazvao je redovnu skupštinu dioničara za 6. juni 2023. godine, a na dnevnom redu je donošenje odluke o usvajanju godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2022. godinu, te donošenje odluke o načinu pokrića gubitka iz 2022. godine. Također, birat će se i vanjski revizor za 2023. godinu. 

Inače, Standard Nekretnine godinama unazad posluje u gubitku. Bes poslovnih aktivnosti i prihoda, gubici se javljaju svake godine. Prošle godine on je iznosio 99.184 KM, dok je 2021. godine poslovao u minusu od 1.245.551 KM. 

Firma Standard Nekretnine nastala je 2011. kada je podijeljena kompanija Standard, koju je Mišković kupio 2008. Stadard je tada podijeljen na Standard Furniture Factory i Standard Nekretnine. ​ Vlasnik je 88,94 % društva Standard Nekretnine je Delta Real Estate d.o.o. Beograd.

Standard nekretnine upravlja nekretninama na Stupu, gdje Mišković planira graditi tržni centar i stambeni kompleks. Kako je ranije najavljeno, Mišković na Stupu planira realizovati projekt Delta Planet u Sarajevu koji će biti za sada jedina “Delta Planet šoping promenada” koja će obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor.

Mišković je vlasnik Delta Planet Banja Luka, te brojnih sličnih centara u Srbiji, a nedavno su se pojavile informacije vlasnik planira prodaju tržnog centra u Banjaluci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije