OBJAVLJEN POZIV

Olimpijski centar Sarajevo rasprodaje nekretnine hotela Bjelašnica

15.06.2023. 10:21 / Izvor: Akta.ba
hotel bješnica

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju objavila je javni poziv za učešće na aukcijskim prodajama apartmana, garaža, te poslovnih prostora u hotelu Bjelašnica.

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju objavila je javni poziv za učešće na aukcijskim prodajama apartmana, garaža, te poslovnih prostora u hotelu Bjelašnica, javlja Akta.ba.

Na prodaji je MOC press centar, poslovna zgrada i zemljište ukupne površine 2.397 m2, po cijeni 1,5 miliona KM.

Također, prodaje se i posebni dio apartmana hotela Bjelašnica, prostorija u suterenu i to skijašnica površine 30 m2 po cijeni 40.500 KM, zatim poslovni prostor u suterenu, ukupne površine 63 m2 za 126.000 KM, te garaža površine 158 m2 po cijeni 252.800 KM.

Prodavač svih navedenih nekretnina je Kantonalno javno preduzeća "ZOI '84" - Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo, a prodaja nekretnina ispod početne cijene se neće provoditi.

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju je pripremila ovaj postupak prodaje na osnovu dokumentacije i informacija o predmetima kupoprodaje dobijenim od prodavca, koji snosi odgovornost za tu dokumentaciju i informacije, navodi se. 

Aukcije će se održati u aukcionarskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju 30. juna 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije