Korejanci investiraju u TE i RMU Banovići?

11.04.2011. 14:29 / Izvor: eKapija.ba
Korejanci investiraju u TE i RMU Banovići?

Projekat izgradnje termoelektrane Banovići i RMU Banovići dobiće investitore. Jedna južno korejanska kompanije najavila je ulaganje u projekat vrijedan više od 600 miliona eura. Ovaj vrijedan posao urodio je plodom na nedavno održanom Sarajevo Business Forumu.

Projekat izgradnje termoelektrane u Banovićima dobio je i podršku Federalnog ministra industrije, energetike i rudarstva, a na samoj izradi elaborata za izgradnju termoelektrane u Banovićima radili se nekoliko godina.

Kako je istaknuto na prezentaciji projekta na SBF termoblok snage 300 megavata u TE Banovići u upotrebi bi trebao biti početkom 2018. godine, dok povrat ulaganja, kako je predviđeno projektom je 20 godina.

"Ovo bi trebao biti najbolji rudnik u Bosni i Hercegovini koji će osigurati perspektivu narednim generacijama", istaknuto je tokom prezentacije projekta.

Inače, interes za izgradnju ovog projekta tokom protekle godine pokazalo je nekoliko kompanija, međutim Korejanci ne odustaju da ideju pretvore u stvarnost i prihvate se posla i milionskih ulaganja od kojih će narednih godina imati koristi.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije