Vrijednost izgradnje autobuske stanice u Trebinju popela se na dva miliona

22.02.2012. 14:10 / Izvor: eKapija.ba
Vrijednost izgradnje autobuske stanice u Trebinju popela se na dva miliona

Izgradnja autobuske stanice u Trebinju bit će u potpunosti finansirana sredstvima iz opštinskog budžeta, a objava poziva za izbor izvođača radova očekuje se početkom marta, potvrdio je za eKapiju Vladimir Gudelj, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje opštine Trebinje.

Opštinske vlasti isključile su mogućnost kreditnog zaduženja kod Razvojno-investicione banke Republike Srpske, kako je prvobitno bilo planirano, te ovaj projekat označile kao prioritet u budžetu za 2012. godini koji ukupno iznosi 24 miliona KM.

Za ove namjene osigurano je 1,4 miliona konvertibilnih maraka, dok je projektovana vrijednost izgradnje objekta 2,1 milion KM.

"Tu cijenu nismo imali u trenutku planiranja budžeta, tako da će sa 1,4 miliona KM zatvoriti građevinski radovi i okolno uređenje, a sredstva za unutrašnje uređenje, mašinske, hidro i elektro instalacije morat će se obezbijediti rebalansom budžeta ili iz budžeta za sljedeću godinu", kazao je Gudelj.

Autobuska stanica gradit će se na mjestu gdje se nekada nalazio vojni restoran u krugu kasarne u Trebinju, koja se nalazi na izlazu iz grada u blizini zaobilaznice. Prema glavnom projektu kojeg je uradila trebinjska firma "Put Inženjering", nova autobuska stanica imat će prizemlje i jednu etažu, ukupne površine 1.400 metara kvadratnih.

U prizemlju su planirani stanični objekat, šalteri, pristupni peron, deset odlaznih i pet perona na čekanja, dok će na prvom spratu nalaziti razni komercijalni sadržaji.

Opštinske vlasti još nisu donijele odluku ko će upravljati autobuskom stanicom, odnosno da li će osnovati javno preudzeće koje će gazdovati objektom ili će upravljanje autobuskom stanicom ponuditi privatnim kompanijama putem koncesije.

N.Voloder

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije