Bijeljina: Na lokaciji "Pet jezera" gradi se Administrativno-poslovni objekat

24.05.2012. 12:03 / Izvor: eKapija.ba
Bijeljina: Na lokaciji 'Pet jezera' gradi se Administrativno-poslovni objekat

Opština Bijeljina donijela je odluku da putem javnog poziva pronađe suinvestitora sa kojim će graditi Administativno-poslovni objekat na lokaciji "Pet jezera".

Opštinska komisija izradila je javni poziv za potencijalne suinvestitore koji će uskoro biti objavljen u jednom od dnevnih listova te na oglasnoj ploči i web stranici Opštine Bijeljina, potvrđeno je za eKapiju.

Prema odluci o zajedničkom ulaganju u izgradnju objekta usvojenoj u februaru ove godine, na građevinskom zemljištu u naselju "Pet jezera" predviđena je izgradnja administrativno-poslovnog objekta na tri sprata ukupne površine 1.594,50 metara kvadratnih.

Obaveza najpovoljnijeg ponuđača bit će da izgradi objekat i izvede vanjsko uređenje prema datoj građevinsko-tehničkoj dokumentaciji.

Opština se obavezuje da pribavi svu potrebnu građevinsko-tehničku dokumentaciju za izgradnju objekta, obezbijedi sredstva za plaćanje potrebnih naknada, naknade za uređenje građevinskog zemljišta i naknade za prirodne pogodnosti i pogodnosti izgrađene infrastrukture.

Vrijednost zemljišta iznosi 170.432,00 KM, a osiguranje projektne dokumentacije, saglasnosti, taksi i naknada za izdavanje rješenja o odobrenju građenja i rješenja o upotrebi objekta koštat će 214.850,00 KM.

Ovaj iznos predstavlja 26 posto početnog procenta od neto površine Administrativno-poslovnog objekta, pa će tako prostor u prizemlju namijenjen za konferencijsku salu i kancelarijski prostor na spratu pripasti opštini Bijeljiina kao suinvestitoru.

Idejno rješenje je izradila Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina, uz napomenu da u određenim elementima dispozicije može modifikovati shodno potrebama najpovoljnijeg ponuđača-suinvestitora.

N.Voloder

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije