Počela izgradnja urbane vile u mostarskom naselju Vatikan

17.07.2008. 13:05 / Izvor: Dnevni list
Počela izgradnja urbane vile u mostarskom naselju Vatikan

Nedostatak stambenog prostora u Mostaru predstavlja veliki problem građanima, tako da je i svaka slobodna površina u gradu danas precijenjena kad je u pitanju mogućnost prodaje istog za izgradnju stambene zgrade. No, kako tako, bez jasnih planova Grada za širenjem gradskog područja na sjevernu i južnu zonu, u samom gradu s vremena na vrijeme izgradi se i pokoja nova zgrada.

Tako je upravo ovih dana počela izgradnja novog stambenog objekta u naselju Vatikan, čiji je investitor preduzeće "Stan grad" d.o.o. Mostar. Ovaj će stambeni objekat, smješten u Ulici biskupa Buconjića, imati prizemlje i dva kata, a u sklopu kojeg će se nalaziti 14 stanova, različite površine – od 44 do 104 kvadratna metra.

Zapravo, kako saznaje Dnevni list u Agenciji za nekretnine "Sesar" iz Mostara, koja je zadužena za prodaju stanova, radi se o maloj urbanoj vili u samom središtu grada, orijentiranom istok-zapad, u sklopu koje neće biti poslovnih prostora nego isključivo stanovi. Također, za svaki je stan osigurana i podzemna garaža, a u zgradi je predviđena i izgradnja hidrauličnog dizala. Zelena površina oko samog objekta bit će u potpunosti sačuvana, tako da će izgradnjom ovog stambenog objekta i naselje Vatikan dobiti novo ekskluzivno stambeno zdanje.

Radovi su krenuli od ponedjeljka, 14. jula, dok je rok završetka predviđen za sredinu oktobra sljedeće godine. U toku su opsežni radovi, a za petak je najavljeno izlijevanje prve armaturne ploče. Inače, izvođač radova je kompanija "Građevinar" d.o.o. iz Mostara. Projekat za izgradnju ove stambene zgrade uradilo je mostarsko preduzeće "Pro Design", a radove nadzire dipl. inženjer arhitekture Majda Vlaho.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije