Koliko košta kvadrat u Beogradu na vodi?

14.03.2015. 09:31 / Izvor: B92
Koliko košta kvadrat u Beogradu na vodi?

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama u Beogradu na vodi počeće u ponedjeljak, ali se za sada ne zna kolika će biti cijena kvadratnog metra.

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama u Beogradu na vodi počeće u ponedjeljak, ali se za sada ne zna kolika će biti cijena kvadratnog metra.

Gradska upravi je saopštila da u ponedjeljak počinje faza pretprodaje u kojoj se samo prikupljaju prijave o zainteresovanosti.

Na osnovu toga će se, kako kažu, vidjeti koliko je interesovanje građana za kupovinu, kao i za koju vrstu stanova, a na osnovu tih informacija biće formirane i cijene. To je, naime, sistem prodaje koji kompanija Igl hils primjenjuje u cijelom svijetu.

Kada je riječ o individualnim investitorima, tj. krajnjim kupcima, kod njih postoji nekoliko različitih profila:

Investitori na duže staze, koji očekuju određeni povratni kapital kroz izdavanje stanova.

Investitori na kraće staze, koji vjeruju da će nakon određenog vremena kupljena nekretnina dostići zadovoljavajuću vrijednost i nakon toga je preprodati u uslovima povećane tražnje.

Krajnji korisnik je onaj koji kupuje nekretninu za ličnu upotrebu, tj. za stanovanje, piše B92.

Maketa dvije stambene zgrade koja je izložena na sajmu MIPIM, sljedeće nedjelje biće izložena u VW galeriji, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

"Od ponedjeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sljedeće nedjelje objaviti sve detalje", rekao je gardonačelnik Beograda Siniša Mali na Međunarodnom sajmu nekretnina

Beogradski portal Beobild piše da ostaje da se vidi kako će se ovakav koncept pokazati u Beogradu, što mnogo zavisi upravo i od cijene kvadrata, pogotovo kada se zna da se visoko platežni kupci u Beogradu češće opredjeljuju za kuće ili male luksuzne lamele. Tržište će takođe imati ulogu važnog korektora u daljem razvoju savskog priobalja, navodi se na portalu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije