Objavljen poziv: BiH kupuje objekat za smještaj institucija u Mostaru

24.11.2016. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv: BiH kupuje objekat za smještaj institucija u Mostaru

Služba za zajedničke poslove institucija objavila je  javni poziv za podnošenje ponuda za kupovinu/nabavu objekta za smještaj institucije Bosne i Hercegovine u Mostaru.

S ciljem sustavnog rješavanja problema smještaja institucija BiH, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za kupovinu/nabavu objekta za smještaj institucije Bosne i Hercegovine u Mostaru, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost nabavke je 4.000.000,00 KM s pripadajućim porezom.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju sva fizička i pravna lica sa područja Bosne i Hercegovine

Objekat koji je predmet kupovine mora biti izvan centralne gradske zone, ali ne udaljen više od 3 km od centra grada, blizu javnog prevoza, prilagođen za operativnu i administrativnu namjenu, (neto ili bruto) površine 1.300 m2 do 1.500 m2;

Mora imati vanjski parking prostor s minimalno 40 parking mjesta, biti prostran, bez ikakvih opterećenja, a do  objekta mora biti omogućen pješački i kolski pristup.

Uz sve potrebne priključke, objekat mora posjedovati minimalno dvije server sale klimatizovane nezavisnim sitemom klimatizacije, mora biti zaštićen ogradom, odnosno mora biti pogodan za smještaj institucija BiH, navodi se u pozivu.

Sredstva su već planirana u proračunu institucija BiH za 2015. godinu, i nema novih financijskih izdvajanja, a vodit će se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Ranije je zaključeno da bi se realizacijom ovog višegodišnjeg projekta ostvarile uštede na izdacima zakupa na godišnjoj razini u iznosu od oko  440.000 maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije