Preduzeće "MG Mind" novi vlasnik robne kuće "Patrija"

25.01.2018. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Preduzeće 'MG Mind' novi vlasnik robne kuće 'Patrija'

Robna kuća "Patrija" u Prijedoru prodata je preduzeću "MG Mind" iz Mrkonjić Grada.

 

Robna kuća "Patrija" u Prijedoru prodata je preduzeću "MG Mind" iz Mrkonjić Grada, saznaje "EuroBlic".

To je potvrdio i vlasnik "MG MIND" Mladen Milanović, koji je istakao da je kupio "Patriju" još u decembru 2016. godine, te da je u toku izvršni postupak i da bi uskoro trebalo da preuzme objekat u centru grada.

Naime, preduzeće iz Mrkonjić Grada objekat je kupilo od austrijske kompanije "Heta" koja je prije nekoliko godina preuzela sva nenaplativa potraživanja Hipo banke. U tom paketu je preuzela i "Patriju" koja je bila pod hipotekom ove banke.

Međutim, Milanović ne otkriva koliko je koštala kupovina robne kuće.

"Cijena je poslovna tajna. Ali sigurno je da će u objekat biti mnogo uloženo jer će prij rekonstrukcije biti dosta toga uklonjeno, ostaće samo zidovi nekadašnjeg objekta. Moramo uraditi novi projekat i dobiti sve potrebne dozvole", rekao je Milanović za "EuroBlic".

Dodaje da te nakon ulaska u posjed "Patrije" prvo razgovarati sa gradskom upravom Prijedora.

"Vidjećemo kakva je njihova vizija, ali mi želimo da od “Patrije” napravimo najjlepši objekat u Prijedoru. To će biti tržni centar i zaposlićemo nove radnike. Nadam se da će ovo biti pozitivna priča u javnosti", poručio je on.

Između ostalog, Milanović je vlasnik banjalučke "Tržnice", komunalnog preduzeća "Čistoća" kao i brojnih poslovnih objekata u centru Banjaluke.

Takođe, Milanović je vlasnik i građevinskog društva u Sloveniji.

Novom vlasniku raduju se bivši radnici "Trgoprodaje", u čijem je vlasništvu bila Robna kuća "Patrija".

"Bilo bi nam drago da se objekat renovira i ponovo otvori. Teško nam je kada gledamo kako propada i postaje ruglo, a nekada je bila simbol Prijedora i mjesto koje je vrvjelo od kupaca, ali i radnika", ispričala nam je jedna od bivših radnica "Trgoprodaje".

Ranije malverzacije oko "Trgoprodajine" imovine istraživala je prijedorska policija. U oktobru 2016. godine predali su izveštaj okružnom Tužilaštvu protiv direktorke "Trgoprodale" Velinke Banović i zamjenika predsjednika Upravnog odbora preduzeća Jove Stupara.

Osumnjičeni su da su preduzeću "Stanković prom" iz Banjaluke na ime duga isplatili više od 918.000 KM i time oštetili ostale povjerioce. Interesantno je da je vlasnik ove banjalučke fume Budimir Stanković iz Laktaša, ujedno i predsjednik UO "Trgoprodaje".

Policija je tada otkrila da su osumnjičeni prodali osam objekata "Trgoprodaje čiji je račun bio blokiran i veći dio novca isplatili su Stankoviću.

Pojedini bivši radnici "Trgoprodaje" tvrde da su i dugovi brojnih trgovačkih objekata ovog preduzeća, prije njihove prodaje, nelegalno prepisivani na račun "Patrije".

Akcije "Trgoprodaje", nakon prošlog rata, mahom su kupovala preduzeća "Janjoš" Vojislava Janjoša iz Prijedora i "Makroprom" Ljubomira Gladovića, koji su se potom godinama sporili oko imovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije