Zgrada Banke Srpske prodata firmi ABC Finance za pet miliona KM

Investicije / NEKRETNINE

Zgrada Banke Srpske prodata firmi ABC Finance za pet miliona KM

Firma "ABC Finance" kupila je danas za 5,03 miliona KM poslovnu zgradu Banke Srpske u stečaju u Banjaluci.

29.05.2018. 08:54 / Izvor: capital.ba

Firma „ABC Finance“ kupila je danas za 5,03 miliona KM poslovnu zgradu Banke Srpske u stečaju u Banjaluci. Ovu zgradu ubuduće će iznajmljivati MF banka i Mikrofin osiguranje, saznaje portal Capital.

Procijenjena vrijednost poslovnog objekta banke na prvoj licitaciji iznosila je 8,5 miliona KM, a na drugoj 7,6 miliona KM. Nakon dvije neuspješne licitacije, početna cijena dodatno je snižena, a ABC Finance danas je za 5.030.739 KM postao novi vlasnik zgrade.

Direktor firme ABC Finance Daniel Dragutinović potvrdio je za Capital da su kupili ovaj objekat te naglasio da će on biti iznajmljen MF banci i Mikrofin osiguranju.

U MF banci su rekli da će uprave banke i Mikrofin osiguranja, koje su do sada bile raspoređene na različitim lokacijama u gradu, sada biti smještene u istoj zgradi, čime će se dodatno unaprijediti poslovni procesi i poboljšati operativna efikasnost, a tako obezbijediti još bolji uslovi za dalji razvoj poslovanja grupacije.

“Naši rezultati su sve bolji. Rastemo polako, ali sigurno i na zdravim osnovama, uz akcionare koji uživaju ugled, kako ovdje tako i u Evropi. Na ovaj način MF banka potvrđuje svoju dugoročnu posvećenost klijentima i tržištu na kojem je prisutna već osam godina, kao i svoju stratešku opredijeljenost da konstantno raste, širi poslovnu mrežu i povećava broj zaposlenih“, rekli su za Capital u MF banci.

Osim ove zgrade, Banka Srpske na današnoj licitaciji, koja je još u toku, na prodaju je ponudila i zgradu sa opremom u Bihaću po minimalnoj cijeni od 1,18 miliona KM.

Banka prodaje i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po minimalnoj cijeni od 1,08 miliona KM, kao i brojnu drugu imovinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije