Ambulanta u Velešićima i dalje samo u planovima

Investicije / NEKRETNINE

Ambulanta u Velešićima i dalje samo u planovima

29.10.2009. 10:33 / Izvor: Nezavisne novine

Općina Novo Sarajevo samostalno će graditi ambulantu u Velešićima i za tu namjenu iz općinskog budžeta ove godine je izdvojeno 450.000 KM.

"Izabrali smo lokaciju za gradnju ambulante. Potrebno je uraditi izvedbeni projekat da bismo mogli raspisati projekat. Trenutno se ne zna tačno koliko će novca trebati niti kada će početi izgradnja. Uz ambulantu je planirana izgradnja i apoteke kao i prostorija za mjesnu zajednicu", kazali su u općini Novo Sarajevo.

Početak izgradnje ove ambulante najavljivan je za oktobar prošle godine. Iranski ambasador u BiH Ahmad Huseini u junu prošle godine je predstavnike kantonalnih vlasti obavijestio o spremnosti njegove zemlje da finansira izgradnju ambulante.

"Do danas konkretnog odgovora od Iranaca nemamo. Ukoliko ne pronađemo donaciju, moraćemo samostalno graditi i odvojiti sredstva iz budžeta", kazao je sagovornik iz općine.

Općina Novo Sarajevo uradila je idejni projekat i obezbijedila lokaciju, a prikupljene su urbanističke saglasnosti i saglasnost Zavoda za planiranje KS.

Ambulanta porodične medicine u Velešićima, naselju od nekoliko hiljada stanovnika, nekoliko puta je selila iz prostorija u kojima je bila privremeno smještena.

"Iz općine su obećali da će ambulanta biti izgrađena. Mi ćemo obezbijediti opremu i osoblje. Naši ljekari do sada su radili u lošim uslovima. Nekoliko puta smo se selili. Velešići su veliko naselje i neophodno je izgraditi ambulantu", kazao je Arman Šarkić, glasnogovornik Javne ustanove "Dom zdravlja Kantona Sarajevo".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije