Nijemci u Živinicama otvaraju fabriku za proizvodnju automobilskih dijelova

04.06.2018. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Nijemci u Živinicama otvaraju fabriku za proizvodnju automobilskih dijelova

Kompanija AFT Automotive GmbH u svijet je poznata kao veliki proizvođač dijelova za automobilsku industriju.

Njemačka kompanija AFT Bosnia u Živinicama gradi fabriku za proizvodnju dijelova za automobile, potvrdio je ovo za Akta.ba Edin Avdić, Rukovodilac sektora proizvodnje i odjela za kvalitet ove kompanije.

"Tačno je da je u toku izgradnja neše fabrike u poslovnoj zoni Ciljuge II. Ova investicija otvara mogućnost i novog zapošljavanja što će sigurno dobro doći ovoj lokalnoj zajednici ali i šire", kazao je Avdić.

Rekao je kako kompanija ima u planu da u narednih nekoliko godina uspostavi kvalitetnu i uspješnu firmu u Bosni i Hercegovini.

Kompanija AFT Automotive GmbH u svijet je poznata kao veliki proizvođač dijelova za automobilsku industriju, riječ je o proizvodima kao što su funkcionalne komponente i cijevni sistemi za protok i kontrolu tečnosti.

Podsjećamo, u nedavnoj posjeti načelnika Općine Živinice, Samir Kamenjaković, ovoj poslovnoj zoni, rečeno je kako nekoliko privrednih subjekata radi aktivno na izgradnji svojih novih proizvodnih objekata na ovom području. Tada je najavljeno da bi ova kompanija svoju proizvodnju mogla početi već početkom augusta ove godine.

Kamenjaković je tada kazao da će njemački investitor odmah nakon ulaska radnika u fabriku, početi i sa izgradnjom druge fabrike, za koju će Općina u najbržem vremenskom periodu obezbijediti sve potrebne dozvole, a investitor će krenuti praviti projektnu dokumentaciju.

Kazao je i to da je u ovu poslovnu zonu do danas uloženo negdje oko trideset i pet miliona konvertibilnih maraka što je jedna značajna suma ulaganja u Općinu Živinice.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije