Objavljen tender za granični prijelaz Svilaj i most na rijeci Savi

15.02.2019. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender za granični prijelaz Svilaj i most na rijeci Savi

Sve ponude moraju biti popraćene garancijom tendera od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15.4.2019. godine.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je danas međunarodni tender za izvođenje radova na izgradnji dionice autoceste Svilaj - Odžak, granični prijelaz Svilaj i međudržavni most na rijeci Savi, saznaje Akta.ba.

Da bi bili kvalifikovani za dodjelu ugovora, ponuđači moraju zadovoljiti minimalne finansijske i tehničke kriterije navedene u dosjeu tendera, koji uključuju prosječni godišnji promet od 27 miliona u posljednje tri godine, ponuđač mora dokazati da ima na raspolaganju likvidnu imovinu koja je dovoljna za pokrivanje novčanog toka izgradnje za ugovor za period od 4 mjeseca, procijenjenih na najmanje 4,5 miliona KM, te iskustvo glavnog izvođača u obavljanju sličnih poslova, u vrijednosti od najmanje 10 miliona u posljednjih pet godina. 

Tenderska dokumentacija se može preuzeti nakon uplate nepovratne naknade od 200 KM ili ekvivalenta u konvertibilnoj valuti.

Po prijemu odgovarajućih dokaza o uplati nepovratne takse, dokumenti će se odmah poslati poštom; međutim, ne može se prihvatiti nikakva odgovornost za njihov gubitak ili zakašnjelu isporuku. Osim toga, ako se zatraži, dokumenti se mogu poslati elektronskim putem nakon što potencijalni ponuđač predoči odgovarajući dokaz o uplati nepovratne naknade. U slučaju neslaganja između elektronskih i štampanih primeraka dokumenata, štampana kopija će imati prednost.

Sve ponude moraju biti popraćene garancijom tendera od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15.4.2019. godine, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji odluče da prisustvuju.

Podsjetimo, radovi na dionici autoputa Svilaj - Odžak, koja bi našu državu trebala povezati s Europskom unijom, završeni su krajem 2017. godine.

Ipak, ova dionica autoputa nije u potpunosti funkcionalna jer do završetka izgradnje mosta Svilaj i graničnog prijelaza nije moguće koristiti autoput za njegovu krajnju namjenu, odnosno za prelazak iz BiH u Hrvatsku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije