Jedna ponuda za UTL Vogošća

07.03.2013. 09:10 / Izvor: Fena
Jedna ponuda za UTL Vogošća

Za prodaju udjela UNIS d.d. Sarajevo udružena metalna industrija u privrednom društvu UNIS-Tvornica valjčanih ležajeva UTL d.o.o. Vogošća, metodom neposredne pogodbe u maloj privatizaciji, pristigla je jedna ponuda.

Za prodaju udjela UNIS d.d. Sarajevo udružena metalna industrija u privrednom društvu UNIS-Tvornica valjčanih ležajeva UTL d.o.o. Vogošća, metodom neposredne pogodbe u maloj privatizaciji, pristigla je jedna ponuda, javila je Komisija Agencije za privatizaciju u FBiH za provođenje postupka prodaje.

Riječ je o ponudi konzorcija RTC kojeg čine RFK Valjčići d.d. Konjic, TMD Group d.o.o. Gradačac i TMD d.o.o. Sarajevo.

Kako ističu iz Agencije za privatizaciju u FBiH, Komisija je utvrdila formalno-pravnu ispravnost ponude, a ponuđač je izjavio da njegova ponuda nije konačna i da će ući u pregovore čiji termin će biti naknadno utvrđen.

UNIS d.d. je vlasnik 100 posto udjela u UNIS -Tvornica valjčanih ležajeva UTL d.o.o. Vogošća.

Početna cijena za prodaju, prema objavljenom javnom pozivu, iznosi 5,1 milion KM, a cjelokupan iznos ugovorene cijene plaća se gotovinom.

Ponuđač treba da ponudi investiranje u razvoj poslovanja društva UTL u ukupnom iznosu od 5,5 miliona KM.

Budući investitor trebao bi da zadrži i 32 postojeća zaposlenika, te da zaposli dodatno osoblje tako da ukupan broj novozaposlenih na kraju realizacije programa ne bude manji od 80.

Osnovni proizvodni program tvornice je proizvodnja konusnih valjkastih ležajeva, a kao sekundarni program, tvornica je proizvodila specijalne mašine za proizvodnju ležajeva i neke druge proizvode.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije