Prodaja robne kuće VEMA Visoko posao za Tužilaštvo

26.03.2013. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
Prodaja robne kuće VEMA Visoko posao za Tužilaštvo

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je na jučerašnjoj sjednici zaključak da se dostave informacije Kantonalnom tužilaštvu u vezi sa ispitivanjem zakonitosti dosadašnje prodaje imovine u vlasništvu privrednog društva "Velepromet-Maloprodaja" d.d. Visoko.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je na jučerašnjoj sjednici zaključak da se dostave informacije Kantonalnom tužilaštvu u vezi sa ispitivanjem zakonitosti dosadašnje prodaje imovine u vlasništvu privrednog društva "Velepromet-Maloprodaja" d.d. Visoko i Odluku o zaduženju Kantonalne agencije za privatizaciju za prodaju robne kuće"VEMA" Visoko.

Ove odluke donijete su s obzirom na činjenicu da je Vlada 100-postotni vlasnik ovog preduzeća, a ono još uvijek nije privatizirano ni nakon pet pokušaja.

Stoga je donijet zaključak da se zaduži Ministarstvo privrede i Kantonalna agencija za privatizaciju da prikupe svu dokumentaciju vezanu za proces privatiziranja visočkog "Veleprometa" i da se ona uputi u MUP, Tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije i da se nakon toga Vlada informiše o urađenom, sapćeno je iz Vlade ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije