Hotel "Igman" dobio kupca, cijena 5 miliona KM

06.01.2022. 07:54 / Izvor: Akta.ba
HOTEL IGMAN

Ranije je hotel "Igman" prodavan čak jedanaest puta s nižom početnom cijenom od 5 miliona KM.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić napisao je na svom facebook profilu da je Kantonalna agencija za privatizaciju dobila za hotel "Igman" ponudu od 5.105.000,00 KM kao iznos početne cijene, te 10.407.881,42 KM za trogodišnju investiciju kojom je planirana obnova i revitalizacija hotela i pratećih sadržaja.

"Plan investicije podrazumijeva trogodišnje ulaganje u revitalizaciju hotela Igman, a ponuđač je predložio program investiranja koji uključuje investiciju od 2 miliona i 122.470 KM u prvoj godini, u drugoj godini 3 miliona i 281.000 KM i 5 miliona KM u trećoj godini. Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao zadržati hotelsko-ugostiteljske i sportsko rekreativne djelatnosti hotela Igman, te je shodno svemu navedenom, prema ocjeni Komisije za ocjenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uvjete po javnom pozivu", naveo je ministar Delić.

Podsjetio je i da je hotel "Igman" ranije prodavan čak jedanaest puta s nižom početnom cijenom od pet miliona KM. 

"Treba napomenuti i da je hotel "Igman" prodavan čak jedanaest puta s nižom početnom cijenom od pet miliona, a 2008. godine bio je prodat za 3,5 miliona KM. Međutim, ponuđač je u nekoliko navrata tražio produženje roka za potpisivanje ugovora, a obzirom da do potpisivanja istog nikad nije došlo, Komisija je prodaju proglasila neuspjelom 21.12.2009. godine", istakao je ministar, dodajući da je ova ponuda zadovoljila kriterije javnog poziva.

Ostaje da vidimo hoće li hotel "Igman" konačno imati priliku da ponovo zasja starim sjajem.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije