Otvorena vrata Bingovoj investiciji: Usvojene izmjene Regulacionog plana Pecara2

29.05.2019. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Otvorena vrata Bingovoj investiciji: Usvojene izmjene Regulacionog plana Pecara2

Na ovom prostoru tuzlanska kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla  su u utorak na sjednici  usvojili Izmjene Regulacionog plana nerealizovanog dijela, prostorne cjeline „Pecara 2“ u Tuzli, i Odluku o usvajanju i provođenju ovih izmjena. Usvojena je i Odluka o izmjenama Odluke o provođenju Regulacionog plana Centralnog gradskog groblja "Drežnik" u Tuzli.

Kako je ranije najavljeno, na ovom prostoru tuzlanska kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

Selma Imamović, direktorica Zavoda za urbanizam Tuzla kazala za  RTV7 da se radi o prostoru površine otprilike 2,6 hektara koji je smješten na Brčanskoj Malti između Pecare 1 i Pecare 2 i objekta Superbloka na Sjenjaku i Crvenih nebodera. 

"To je većinom neizgrađen prostor i na tom dijelu na zahtjev investitora urađena je izmjena Regulacionog plana kojom je predviđena izgradnja dva stambena bloka u L formi, a iza jednog od blokova veliki hipermarket", navodi ona. 

Također, planirana je i izgradnja suterenske garaže na čijem krovu bi se nalazilo dječije igralište i prostor za boravak stanara. 

"To je onaj dio koji se i sada koristi kao dječije igralište. Međutim, urađene su značajne izmjene vezano za režim saobraćaja. Na tom dijelu sada je predviđena izgradnja kružnog toka kod sivih nebodera čime bi se znatno povećala preglednost i bezbjednost saobraćajnih tokova u tom dijelu  jer povećanjem broja stanovnika naravno da  bi došlo i do problema sa parkiranjem i povećanog intenziteta saobraćaja", istakla je Imamović, nadajući se da će ova investicija krenuti jako brzo.

Kako je ranije najavljeno, na ovom prostoru tuzlanska kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije