Potpisana tri ugovora za izvođenje radova za uređenje Grada Goražda

14.06.2019. 15:33 / Izvor: Akta.ba
Potpisana tri ugovora za izvođenje radova za uređenje Grada Goražda

U Gradskoj upravi Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o redovnom održavanju lokalnih puteva od interesa za Grad Goražde.

U Gradskoj upravi Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o redovnom održavanju lokalnih puteva od interesa za Grad Goražde sa makadamskim kolovozom, kao i ugovora o sanaciji i uređenju saobraćajnih površina po Programu uređenja grada i prigradskih naselja za 2019. godinu.

Ugovori su potpisani između Grada Goražde I firme "Goraždeputevi’". Prvi ugovor odnosi se na redovno održavanje makadamskih lokalnih puteva na području grada Goražda, a prema uslovima iz Programa redovnog održavanja putnih komunikacija od interesa za Grad Goražde za 2019.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao. Vrijednost ugovora je 60.529,40 KM. Drugi ugovor čija je vrijednost 70.639,61 KM, odnosi se na sanaciju saobraćajnih površina u gradu Goraždu i prigradskim naseljima, a prema specifikaciji i uslovima iz Programa uređenja grada za 2019.

Rok za izvođenje radova je također 90 dana. Pored pomenuta dva potpisan je i treći ugovor o redovnom održavanju lokalnih puteva od interesa za Grad Goražde sa asfaltnim kolovozom, a vrijednost ugovora je 59.625,60 KM i rok je isto 90 dana.

Ovim radovima Grad Goražde dobit će ljepši i urbaniji izgled naglasio je u izjavi za medije Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović: "Grad Goražde ima okvirni ugovor potpisan sa firmom Goraždeputevi na dvije godine i na bazi toga mi smo predložili Gradskom vijeću Program uređenja grada i prigradskih naselja, a prijedloge za isti smo dobili od Savjeta mjesnih zajednica i građana, služba je sve obradila."

Ramović je istakao i da je predložen Program Gradskog vijeća, usvojen od strane svih vijećnika jednoglasno, a danas su potpisani i ugovori u kojima se navodi rok od 90 dana za izvođenje ovih radova.

Pojašnjava da se radi o tri lota, vrijednosti od 200.000,00 KM a za četvrti lot se treba raspisati javni poziv i on se odnosi na uređenje građevinskih radova Grada i prigradskih naselja.

"Radi se o makadamskim putevima, adaptaciji asfaltnih puteva i parking prostori u 4 mjesne zajednice. Inače se susrećemo sa velikim problemom u gradu kada je u pitanju nedostatak parking prostora, tako da je ovaj projekat zaista značajan.", kaže Ramović.

Cijeli iznos od 280.000,00 KM za ove radove su obezbjeđeni redovnim putem kroz Budžet Grada, a druge projekte koje vode i sve veće projekte aplicirat će prema federalnim i državnim institucijama.

Ovih dana će biti raspisani javni pozivi za koje Grad već ima spremne projekte a nadaju se da će dosta tih projekata biti odobreno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije