Vlada KS planira investirati 3,5 miliona KM u Bjelašnicu i Igman

Investicije / PROJEKTI

Vlada KS planira investirati 3,5 miliona KM u Bjelašnicu i Igman

Vlada KS za unaprjeđenje uslova na Bjelašnici i Igmanu planira investirati 3,5 miliona KM.

15.08.2019. 10:52 Izvor: / Akta.ba

Predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman jučer su u prostorijama Vlade Kantona Sarajevo održali radni sastanak sa premijerom KS, Edinom Fortom, ministrom privrede KS, Harisom Bašićem i direktorom JP ZOI84, Kenanom Magodom.

Na sastanku je razgovarano o prijedlozima konkretnih koraka za rad JP ZOI'84 koji su predstavnici Inicijative ranije dostavili menadžmentu i koji se u narednom periodu uz finansiranje Vlade KS planiraju implementirati na olimpijskim planinama.

Vlada KS za unaprjeđenje uslova na Bjelašnici i Igmanu planira investirati 3,5 miliona KM.

Neke od aktivnosti koje je Inicijativa za Bjelašnicu i Igman predložila, a Vlada KS podržala su izgradnja sistema osnježavanja na stazi Gornja Kolijevka, izgradnja nove ski staze i proširenje postojećeg tehnološkog puta, izgradnja rasvjete na stazi Kolijevka, servisiranje ski liftova BX, Kotlovi i ostalih starih liftova te nabavka donje "underskin" oplate za okretnu stanicu šesterosjedne žičare.

"Vjerujemo da će ovim radovima biti poboljšani uslovi skijanja te da će se sezona produžiti na 120 skijaških dana", istakli su predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman te dodali da će i dalje biti na raspolaganju za svu pomoć i savjete koje mogu pružiti.

 
Premijer Forto i ministar Bašić ugostili menadžment ZOI'84

Premijer Edin Forto i ministar privrede Haris Bašić ugostili su danas menadžment firme ZOI'84 i predstavnike Inicijativa za Bjelašnicu i Igman. Neke od aktivnosti koje je Inicijativa predložila, a Vlada KS podržala su izgradnja sistema osnježavanja na stazi Gornja Kolijevka, izgradnja nove ski staze i proširenje postojećeg tehnološkog puta, izgradnja rasvjete na stazi Kolijevka, servisiranje ski liftova BX, Kotlovi i ostalih starih liftova te nabavka donje "underskin" oplate za okretnu stanicu šesterosjedne žičare. "Želimo kroz naš kvalitetan rad vratiti povjerenje građana", rekao je direktor ZIO'84 Kenan Magoda. ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Wednesday, August 14, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije