U toku prva faza izgradnje sportske dvorane u Rogatici

20.08.2019. 08:54 / Izvor: SRNA
U toku prva faza izgradnje sportske dvorane u Rogatici

U opštini Rogatica u toku je prva faza izgradnje sportske dvorane koja bi do jeseni tekuće godine trebala biti završena.

U opštini Rogatica u toku je prva faza izgradnje sportske dvorane koja bi do jeseni tekuće godine trebala biti završena, izjavio je načelnik opštine Milorad Jagodić. Vrijednost ovih radova je 404.000 KM, a radove izvodi preduzeće “Širbegović” iz Gračanice.

On je, povodom dana i krsne slave opštine - Preobraženja Gospodnjeg, rekao novinarima da se završava druga faza izgradnje bazena i da bi kraja sezone projekat trebao biti završen.

Prema njegovim riječima, potpisan je ugovor za rekonstrukciju atletske staze za presvlačenje tartanom, te da se ovih dana radi i na uređenju parka na Trgu oslobodilaca.

Jagodić je naveo da se radi i pješačka staza uz magistralni put iz pravca Sarajeva prema centru grada, a postavlja se i nova LED rasvjeta.

On je istakao da se uređuju fasade na zgradama u centru grada, te da u toku radovi i na rekonstrukciji puteva na području opštine koji su u vrlo lošem stanju.

Jagodić je naveo da ovih dana počinje i projekat rekonstrukcije samog obdaništa kako bi se riješilo pitanje krova, unutrašnjih prostorija i grijanja.

On je napomenuo da će ovih dana u Osnovnoj školi "Sveti Sava" biti rješavano pitanje mokrih čvorova i krova koji je prokišnjavao, dodavši da se radi i na zamjeni fasade i stolarije u Srednjoj školi.

Jagodić kaže da je riješen problem u vezi sa rekonstrukcijom vodovoda na Borikama kod Rogatice, gdje je uloženo 160.000 KM, jer je centralni vodovod imao gubitke i bilo je upitno snabdijvanje vodom ovog cijelog područja.

U zgradi opštine zamijenjena je unutrašnja i spoljna stolarija, riješeno pitanje grijanja, te uređen prostor oko objekta, a biće rađeno i na zamjeni fasade.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije