Izgradnja i asfaltiranje ulice oko Doma zdravlja Živinice

24.08.2019. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja i asfaltiranje ulice oko Doma zdravlja Živinice

Investitor navedenog infrastrukturnog projekta u vrijednosti od oko 50.000,00 KM je Grad Živinice.

Realizacija infrastrukturnog projekta izgradnja i asfaltiranje ulice oko Doma zdravlja Živinice bila je povod da gradonačelnik Samir Kamenjaković obiđe lokaciju na kojoj se izvode radovi. Radi se o izgradnji ulice oko Doma zdravlja Živinice sa posebnim fokusom na prilaz prema Hitnoj službi.

Tokom obilaska radilišta gradonačelnik Kamenjaković je istakao da je cilj ovakvih infrastrukturnih projekata da se ulice koje se nalaze u prostornom i regulacionom planu Grada Živinica rekonstruišu i izgrade kako bi se saobraćajna komunikacija u Gradu Živinice relaksirala i učinila sigurnijom.

Izgradnjom navedene ulice oko Doma zdravlja cilj je obezbijediti bolji i lakši pristup prema Hitnoj službi.

Izgradnjom ove ulice značajno će se relaksirati i saobraćanje kroz cijeli Grad Živinice, posebno u ljetnim mjesecima. Razvoj lokalne zajednice u velikom ovisi od saobraćajne infrastrukture, stoga ovakvi i slični projekti doprinose razvoju naše lokalne zajednice.

Investitor navedenog infrastrukturnog projekta u vrijednosti od oko 50.000,00 KM je Grad Živinice.

Izvođač radova je živinička firma “HOLEX”.

"Nama je cilj da u 2019. godini pokušamo u potpunosti relaksirati saobraćajnu komunikaciju kroz Grad Živinice. Izgradnjom i asfaltiranjem ulice oko Doma zdravlja Živinice ćemo u potpunosti zaokružiti uređenje i realizovati odluke regulacionog plana. Ova ulica je prije nekih dvadesetak godina ucrtana u prostorni i regulacioni plan Živinica, ali se nikad nije izgradila. Naprotiv bila je zapuštena, te smo mi sa uloženih pedeset hiljada maraka uspjeli izgraditi ovu ulicu i time poboljšati saobraćajnu cirkulaciju kroz naš grad. Međutim ono što je od najveće važnosti jeste da ćemo našim građanima omogućiti bolji pristup zdravstvenoj ustanovi. Fokus je obezbijediti bolji i lakši pristup prema Hitnoj službi, posebno prilikom hitnih slučajeva. U toku ovo godine planiramo uraditi probijanje i asfaltiranje puta između Prve i Druge Ulice koje će se direktno spojiti s ovim ovdje dijelom. Postavit ćemo saobraćajne znakove na koje vozači moraju obraćati pažnju, te educirati građane o smijerovima ulica kako bi olakšali kretanje po novoizgrađenim ulicama. Nadam se da ćemo u budućnosti uspješno riješiti sve petlje koje imamo u Gradu Živinice, te time osnažiti infrastrukturu Grada Živinice. Također nam je cilj obezbijediti i parkirna mjesta koja će sa magistralnog puta biti dostupna građanima. Bolja i kvalitetnija saobraćajna cirkulacija kroz Grad Živinice je u interesu svih nas", rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije