Završava se rekonstrukcija vodovodne mreže u Jablanici

09.10.2019. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Završava se rekonstrukcija vodovodne mreže u Jablanici

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 80.112,65 KM.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u užem gradskom području privode se kraju, nakon što je izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže kod gradskog stadiona, te sanacija vodovodne i kanalizacione mreže kod sportske dvorane, čime je obuhvaćeno izmještanje cjevovoda fi 225 i produžetak kanalizacione mreže fi 400 sa priključcima vode i kanalizacije.

U sklopu ovog ugovora bila je obuhvaćena i rekonstrukcija vodovodne mreže (industrijske i pitke vode) na Trgu oslobođenja – gradski park, pri čemu je izvršeno kompletno izmještanje pitke vode sa priključcima sa svim neophodnim pripremnim radovima, a preostalo je još izmještanje industrijske vode, čime će ovaj ugovor upotpunosti biti realizovan.

Izvođač radova na ovom ugovoru je preduzeće "Marlovprom" d.o.o Široki Brijeg, a radove izvodi podizvođač JKP "Jablanica" dd u stečaju Jablanica, dok usluge nadzora vrši "Company Sulić" doo Čitluk.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 80.112,65 KM, a projekat se sufinansira sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK i budžeta općine Jablanica.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije