Položen kamen temeljac za novi proizvodni pogon u Prijedoru

23.12.2019. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Položen kamen temeljac za novi proizvodni pogon u Prijedoru

U Prijedoru je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona u oblasti mašinske obrade metala odnosno inoksa.

U Prijedoru je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona u oblasti mašinske obrade metala odnosno inoksa.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da se radi o firmi "CNC Power" koja je izrasla iz perspektivne firme "Budo inoks" koja će na ovoj lokaciji izgraditi najprije halu od 800 kvadratnih metara sa krajnjim ciljem da se proizvodnja proširi na 2.000 kvadrata.

"Evo mi se ovim približavamo popunjavanju kapaciteta u Industrijskoj zoni Ceplak. Ovo je treći temelj u ovoj godini. Ostalo je par parcela i vjerujemo da ćemo i za to preostalo zemljište dobiti poslovne partnere koji će graditi nove objekte. Time bismo zaokružili kompletnu cjelinu ove industrijske zone, osim elemenata infrastrukture koji su neophodni", rekao je Đaković.

Vlasnik firmi "Budo inox" i "CNC Power" Sabahudin Islamoski rekao je da mu je danas uručena i građevinska dozvola i da mu je Gradska uprava izašla u susret i prilikom formiranja cijene zemljišta koje je kupio i prilikom administrativnih poslova.

"U naredne dvije godine planiramo završiti halu, postaviti nove mašine i zaposliti 20 radnika. Vrijednost investicije za početak je 750.000 KM, a to će se dalje proširivati. Novi pogon će se graditi na oko 800 kvadrata na parceli od 5.200 kvadrata koje smo kupili od grada po povoljnoj cijeni uz obavezu da zapošljavamo nove radnike", naveo je Islamoski.

On je dodao da je sva proizvodnja planirana za izvoz, na tržišta Evropske unije i druga, a da je u drugoj fazi planirana izgradnja i druge proizvodne hale površine oko 1.500 kvadratnih metara.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena kvadratnog metra zemljišta se kreće od jedne do osam maraka. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije