Počela izgradnja Kulturno-omladinskog centra u Novom Goraždu

10.02.2020. 14:49 / Izvor: Akta.ba

Ovaj jedinstven objekat je jedan od koraka ka sproveđenju strategije kulturnog i privrednog razvoja opštine Novo Goražde.

Ideja o objektu koji će objediniti sve segmente koji su potrebni za normalno funckionisanje jedne lokalne zajednice, i obezbjediti prostor za kulturna dešavanja, uz adekvatan prostor za biblioteku, traje dugo, ali smo izuzetno ponosni što smo konačno uspjeli da obezbedimo uslove za sprovođenje jednog ovako kapitalnog projekta.

Objekat Kulturno-omladinskog centra će biti višenamjenski, u  prizemlju, pored prostora predviđenog za biblioteku „Božidar Goraždanin“, predviđena je sala za projekcije sa 150 mjesta, prostrani hol, dječija igraonica sa zasebnim ulazom i dvorištem, toaletima i pratećim prostorijama za funkcionisanje objekta, dok je na spratu prdviđen kancelarijski prostor i prostrana terasa.

Ukupna površina objekta će biti 1000m2. Pored projekta samog objekta, koji je planiran kao centar cjeline, urađen je projekat šireg uređenja prostora.

Ovaj jedinstven objekat je jedan od koraka ka sproveđenju strategije kulturnog i privrednog razvoja opštine Novo Goražde.

Sredstva za prvu fazu izgradnje sa rokom do 06.2020. godine obezbjeđena su od strane Vlade Republike Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije